Omgång 4 Östra: Timrå 2 bröt Kungsnäs segersvit, Södermalms första seger, Målkalas mellan Sidsjö-Böle och Söråker plus uddamålsvinst för Alnö U

22 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Omgång 4 tjuvstartade med ett riktigt målkalas uppe på Balders konstgräs mellan Sidsjö-Böle och gästande Söråker i söndags. Det bjöds på hela tio mål där hemmalaget prickade in sju av dem. Ikväll onsdag tappade Kungsnäs sina första poäng, 1-1 mot IFK Timrå 2, Södermalm tog hem årets första seger, 3-2 över Sundsvalls FF. Samma segersiffror blev det mellan Alnö U och Svartvik 2.

 

Svartvik 2:s tappade poäng på målsnöret igen - Arvid Svensson nickade in Alnö U:s vinstmål i 88:e minuten

Alnö Utveckling tog en 2-0-ledning kring halvtimman spelad, Karl Alfred Edlund och Jesper "Bobban" Andersson målgörare, men Svartvik 2 vände tillbaka i mitten av den andra halvleken via Mickael Wallin och Filip Wolf och låg på för ett segermål. Men i den 88:e minuten återtog istället hemmalaget ledningen då den omarkerade mittbacken Arvid Svensson kunde gå till väders och nicka in en frispark vilket visade sig bli segermålet.
- Ingen vidare match från vår sida men vi lyckades ändå etablera mycket spel på deras planhalva och leder rättvist efter första. I andra mattades vi och tappade tempo samtidigt som de flyttade upp och kunde gå ikapp. Då gjorde vi några byten och fick energi och lyfte upp spelet och fick till ett sent segermål, säger Alnötränaren Mattias Gustafsson.
- Surt att falla på mållinjen igen. Känslan var annars att vi hade spelet men de gör tre mål på misstag av oss. När vi gått ikapp till 2-2 låg vi på för ett tredje mål men istället tappade vi bort deras kille vid en frispark på slutet. En lärpeng för framtiden, säger Svartvikstränaren Jens Dolk
Lagkaptenen James Cunningham och målnickande mittbacken Arvid Svensson bäst i ett Alnö U där de övriga kan bättre.
I Svartvik U var mittbackarna Elias Algotsson och Adam Sundberg de mest tongivande och från A-laget droppade yttermittfältaren Felix Thunholm ner och visade god klass.

Alnö IF Herr utv emblemSvartviks IF 2 emblem 
Alnö IF U - Svartviks IF 2 3-2
22 maj 2024 - 20:15 - Westhagen
1-0 Karl Alfred Edlund (28)
2-0 Jesper "Bobban" Andersson (34)
2-1 Mickael Wallin (58)
2-2 Filip Wolf (70)
3-2 Arvid Svensson (88) 
Domare: Nils Börlin
Publik: 43
 

Tommy Riise tvåmålsskytt när Södermalm tog hem första vinsten för säsongen: "Fantastiskt"

Södermalm öppnade starkt och tog ledningen redan i den sjätte minuten genom Tommy Riise men Sundsvalls FF, som jagade andra raka segern, utjämnade precis före pausvilan när Mateo Cabral hittade rätt.
Strax innan halvtimman satte Maxwell Osadolor ledningsmålet bakom duktige södermalmkeepern för dagen, Göran Sundqvist, men trots att man gick på hörntänderna lyckades Södermalm vända på kuttingen och avgå med en seger. Ahmad Khreis vek in från vänster och böjde in 2-2 med ett skruvat skott i bortre, klass! Och fyra minuter senare, i den 72:a, vann starke Tommy Riise kampen inne i straffområdet och skickade in sitt andra mål för kvällen vilket även blev Södermalms segermål!
- Fantastiskt att äntligen ta första segern. Efter 1-2 bytte vi spelsystem från 4-4-2 till 4-3-3 och fick greppet om mittfältet och kunde vända och ta hem en spetsig seger, säger Södermalms tränare Johan Thelin.
- Jag tar på mig förlusten. När vi leder med 2-1 gör jag några byten så att alla ska få speltid, något som är viktigare i klubben än att vinna matcher. Vi gör annars en spelmässigt bra match mot ett lag med många duktiga och rutinerade spelare där vi vägde lite lätt i närkamperna, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.
Göran Sundqvist ställde sig mellan stolparna när det saknades keeprar och visade stort ledarskap och var tillsammans med hårt jobbande tvåmålsskytten Tommy Riise russinen i den goda södermalmskakan.
I Sundsvalls FF jobbade Mateo Cabral stenhårt i anfallet och var lagets främsta tillsammans med anfallskollega Daniel Medina och mittbacken Mohammed Omar.

Sundsvalls FF Herr emblem Södermalm FF emblem      
Sundsvalls FF - Södermalm FF emblem Södermalm FF 2-3
22 maj 2024 - 20:15 - Baldershovs IP Konstgräs
0-1 Tommy Riise (6)
1-1 Mateo Cabral (42)
2-1 Maxwell Osadolor (57)
2-2 Ahmad Khreis (68)
2-3 Tommy Riise (72)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 89
 

Timrå 2 stoppade Kungsnäs framfart: "Vi kryssar vidare"

Efter tre raka segrar i sin seriedebut tappade Kungsnäs för första gången poäng då IFK Timrå 2 spelade 1-1 på Kubens konstgräs under onsdagskvällen.
Och det var gästerna som tog ledningen när Obeid Rahimi nickade in en hörna efter 33 minuter och ledningen stod sig till knappa timman spelad då Folke Nilsson utjämnade, också det på nick efter hörna.
Båda lagen hade bud på ett segermål där Kungsnäs låg närmast då man fick ett mål bortdömt för offsidemål och kanske skulle haft en straff plus att Elias Håård i gästernas målbur var på bästa bollmotarhumöör.
- Prestationsmässigt gör vi en bra match och skapar rejält med chanser men bollen ville inte studsa rätt, det vill säga in i deras målbur. När vi väl fick in tvåan hittade domaren en offside och skulle nog även haft en straffspark, säger Kungsnäs tränare Patrik Åsell.
- Vi kryssar vidare. De två första var jag missnöjd efter då vi borde vunnit men idag är jag nöjd då vi hade tur med ett par domslut. Idag hade vi bara tre spelare från vårt eget lag och resten var pojk- och junisar men de gjorde ett kanonjobb, säger Timråtränaren Joakim Moxén.
I Kungsnäs ska hela laget ha beröm medan i Timrå var nämnde målvakten Elias Håård bäst tillsammans med namnen Blomqvist på mittbacken och Hampus Nordlund på högerbacken, som spelade lugnt, enkelt och krånglade aldrig till det.

Kungsnäs FC emblemIFK Timrå Herr 2 emblem 
Kungsnäs FC - IFK Timrå 2 1-1
22 maj 2024 - 18:15 - Kubikenborgs IP konstgräs
0-1 Obeid Rahimi (33)
1-1 Folke Nilsson (59)
Domare: Henrik Olsson
Publik: ej räknad
 

Målkalas mellan Sidsjö-Böle och Söråker

Det bjöds inte på någon vacker fotboll på Balders konstgräs mellan Sidsjö-Böle och Söråker.
Men den som gillar mål fick verkligen sitt lystmäte - hela tio fullträffar under söndagen när omgång 4 tjuvstartade.
- Ja, det var svängigt, hafsigt och öppna spjäll åt båda håll, kommenterar Sidsjö-Böles lagledare Jonas Wallvik.
Målandet inleddes redan i den tredje minuten då Jonas Lundin satte Elis Carlsroths passning från nära håll. Tre minuter senare kvitterade Filip Petré Oskarsson, också det från nära håll, men på nick. I minut elva återtog Sidsjö-Böle ledningen genom Denniz Ekman (och inte målvakten Simon Tejbo enligt domaren).
Söråker fick sedan en gyllene chans till kvittering men hemmamålvakten Simon Tejbo kom ut stort och räddade friläget. Istället ökade hemmalaget på i den 27:e minuten då Filip Tägtström lade fram bollen till en djupledslöpande Elis Carlsroths som i sin tur centrade in till Denniz Ekman som rullade in sitt andra mål, 3-1 i tom bur.
Precis innan pausvilan räddade Simon Tejbo ånyo ett friläge och nekade därmed Söråker kontrakt inför den andra halvleken.
Det tog nästan en kvart av andra innan första målet föll. Det kom efter ett vänsterinlägg från Carlsroth som Ekman petade in och fullbordade sitt hattrick och 4-1 lyste på resultattavlan, som blev en fem-etta strax därpå. Claudio Moraga drog på ett skott från distans som målvakten inte kunde hålla och Anton Sidén höll sig framme och högg på returen.
I mitten av halvleken löpte sig Konrad Ålund Smedlund fri på djupet och reducerade till 2-5 för Söråker men med kvarten kvar kom 6-2 då Oskar Vikström förpassade ett vänsterinlägg in i Söråkermålet från nära håll. Minuten senare var det dags för nästa frilägesmål för gästerna och den här gången var det Tim Granbom Olsson som utnyttjade ett bolltapp från hemmalaget.
Det avslutande målet kom så i den 90:e minuten. Markus Palmqvist fick på en bra träff från straffområdeslinjen och bollen satt perfekt vid den vänstra stolproten och bokslutet blev således Sidsjö-Böle 7, Söråker 3.
- Sett till lagens alla chanser var tio mål i underkant. Vi dominerade mittfältet medan de satsade på längre bollar mot sina snabba forwards. Med bättre skärpa i försvarsspelet hade vinstmarginalen blivit större, säger Jonas Wallvik.
- Två lag som ville spela fotboll där ett lag hade mer kondition än det andra. Efter deras rivstart ryckte vi upp oss men brände en del chanser. När vi sedan blev trötta var de duktiga att utnyttja våra misstag. Tufft för oss med tre matcher på en vecka, det var trötta och ömma kroppar idag då vi inte haft någon riktig försäsong, säger Söråkers spelande tränare Jonas Nordström.
I Sidsjö-Böle var Filip Tägström "Man of the Match" och hans passningsspel krönte stora triumfer. Duktig var i vanlig ordning även Elis Carlsroth som låg bakom flera av målen och i buren gjorde nye andremålvakten Simon Tejbo en bra insats och räddade flera frilägen och kan inte lastas för baklängesmålen . Dessutom var domaren schyst att ge honom cred för ett av målen...
Offensiva duon Konrad Ålund Smedlund och Tim Granbom Olsson imponerade i Söråker med sin snabbhet.
Domartrion med Henrik Olsson i spetsen svarade för en felfri insats i en lättdömd match.

3
19 maj 2024 - 15:45 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Jonas Lundin (3)
1-1 Filip Petré Oskarsson (6)
2-1 Simon Tejbo (11)
3-1 Denniz Ekman (27)
4-1 Denniz Ekman (58)
5-1 Anton Sidén (61)
5-2 Konrad Ålund Smedlund (68)
6-2 Oskar Vikström (74)
6-3 Tim Granbom Olsson (75)
7-3 Marcus Palmqvist (90)
Domare: Henrik Olsson
Publik: ej räknad
 

Omgång 1 A (12-16 juni): Östavall vann med uddamålet över Södermalm i A-slutspelets premiär

12 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu inleds Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan. F...

Läs mer

Omgång 7, Västra: Ånge kollapsade mot Hassel och missar A-slutspelet - Matfors 2 vann uppskjuten match

9 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det skulle räcka med en poäng för Ånge borta mot Hassel för att ta sig till det hägrande A-slutspelet. Och länge såg allt bra ut med en 3-1-ledning, m...

Läs mer

Omgång 7, Östra: Södermalm till A-slutspelet och Sundsvalls FF vann gruppen

5 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev Södermalm som tog den fjärde och sista platsen till det stundande A-slutspelet. Sundsvalls FF vann gruppfinalen över Kungsnäs och lade beslag...

Läs mer

Omgång 6, Östra: Kryss i seriefinalen mellan Sidsjö-Böle och Kungsnäs, uddamålssegrar för Södermalm och tvåmålsdito för Sundsvalls FF och Söråker

2 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Södermalm tappade en 2-0-ledning borta mot Alnö U men lyckades ändå till slut vinna matchen med uddamålet. Gabriel Jonsson segerskytt i 82:a minuten. ...

Läs mer

Omgång 6, Västra: Jonas Sjöbergs frispark fixade Östavalls derbyseger över Ånge och även Stöde, Indal och Wiskan fiskade hem tre poäng

2 jun 2024 Div. 5 Medelpad

För första gången på ett drygt decennium möttes Östavall och Ånge och det blev förre Ångetränaren Jonas Sjöberg som avgjorde på frispark. Stöde vann s...

Läs mer

Omgång 5 Västra: Östavall vann igen och kryss i kvällens övriga två matcher

29 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Östavall spelade hem sin femte raka vinst. Stöde hämtade in 1-3-underläge på Hasselbacken och kryss även i derbyt mellan Ånge och Wiskan. Ljunga-Matfo...

Läs mer